CoreLocation / MapView 2.

Múltkor sikeresen megoldottuk (CoreLocation / MapView 1.), hogy mi a GPS pozíciónk hosszúsági és szélességi fokának a száma akkor most lépjünk tovább benne!Annyit csavarunk a dolgon, hogy oldalakra bontjuk a nézet rész és lesz egy MapView nézet és egy GPS. Ehhez nem kell mást csinálni csak vegyük elő az előző kész anyagunkat és adjunk hozzá egy új ViewControllert amit nem nehéz kitalálni MapViewControllernek neveztem el az egyszerűség kedvéjért 🙂


Mivel a létrehozott view-en lesz majd egy MapKit ezért hozzá kell adni a frameworkot is !

Ha hozzáadtuk akkor mehetünk az új MapViewController.h részbe és hozzá foghatunk a kódoláshoz amit azzal kezdünk, hogy importáljuk a frameworkot kezdetnek és delegáljuk a <MKMapViewDelegate> sort is!!
Létrehozunk két gombot plusz a MapView részt ami megjeleníti nekünk a térképet majd.

Ha ezzel megvagyunk mehetünk a .m részbe és szokásos módon @synthesize mapView; és a DidLoad részben aktiváljuk a helyzetünket. Utána hozzáadjuk a két gombunkat, első gomb megnyomása után a pozíciónkra teszi a pint majd 50% csökkenti a nézetet! Második gomb megnyomása után váltja a nézet részt térképről légi felvételre ! Van több megoldás erre a nézet váltásra de ez az egyszerűbb, ha kéritek a hozzászólások részbe berakom azt amit sokan használnak app-ok nál !

Ezzel meg is vagyunk a kód részekkel most mehetünk a szerkesztő felületre ahol mint a lecke elején írtam két részre bontjuk a dolgot, így az első lépés, hogy a meglévő ViewController mellé behúzunk egy Tab Bar Controllert aminek az egyik View-ét kitöröljük és a már előző leckében elkészült ViewControllerrel összekötjük, így kapunk két lapot ami majd megjelenik!! Mivel a Tab Bar új lapot hozott magával így az új lapot természetesen jobb oldalt a Class résznél megadjuk neki a MapViewController fájlt.

Jobb oldalról behúzunk középre egy MapKit-et és felülre egy Navigation részt amire két gombot helyezünk el( tetszés szerint lehet ikonozni vagy szöveget írni rá, én a képen látható két gyári sablont használtam) és összekötjük a 3 darab részt a mapView = Map View , zoom =gomb , Mapnezet = gomb !

Minden behúzva ,összekötve akkor ezt kell ,hogy kapjuk.

Leírom mert lehet, hogy nem egyértelmű a dolog de mivel most már a Tab Bar Controller a kezdő lap ezért a szokásos módon a kezdeti státuszt is hozzá kell rakni, tehát a nyilat ne felejtsétek el áthúzni hozzá!! Szimuláció után ezt fogjátok látni !! Lehet nyomkodni az új gombokat és ha mindent jól csináltatok akkor van egy MapView rész és a múltkori lecke a GPS számokkal !

Folytatás gondolom kitalálható ami nem más mint a számok megjelenítése a MapView részben egy pin formájában !!

Hozzászólás

Kategória: Források

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s